BiH: Nakon entitetskih premijera zaražen i ravnatelj obavještajne agencije

Ravnatelj Obavještajno-sigurnosne agencije Bosne i Hercegovine (OSA) Osman Mehmedagić pozitivan je na koronavirus, potvrdili su u četvrtak iz sjedišta te agencije u Sarajevu.

- Glavni ravnatelj OSA-e Osman Mehmedagić se podvrgnuo testiranju i rezultat PCR testa je pokazao prisutnost koronavirusa, stoji u priopćenju.

Kako je pojašnjeno, Mehmedagić trenutačno ima "blaže simptome" bolesti Covid-19 te prati upute epidemiologa, dok su u OSA-i poduzeli sve potrebne preventivne higijensko-epidemiološke mjere.

Naveli su kako je djelovanje obavještajne agencije nastavljeno bez zastoja, a svi zaposlenici koji su bili u kontaktu s ravnateljem su upućeni kućama i naložena im je mjera obveznog javljanja liječniku.

Mehmedagić je već treći dužnosnik u BiH koji se zarazio koronavirusom ovog tjedna.

U srijedu je potvrđeno kako je od Covida-19 bolestan predsjednik vlade Federacije BiH Fadil Novalić, a virusom je zaražen i premijer Republike Srpske Radovan Višković.

Novalićevo je stanje teže, jer je on dobio obostranu upalu pluća te je smješten u bolnicu za pacijente zaražene koronavirusom, dok je Višković za sada samo podvrgnut mjerama izolacije. Iz njegova ureda u četvrtak su priopćili kako mu je stanje "stabilno".