Pula: osam novih slučajeva zaraze koronavirusom

U Istri je potvrđeno osam novih slučajeva zaraze koronavirusom, od kojih se kod njih petero radi o bliskom kontaktu s već potvrđeno pozitivnom osobom, izvijestio je u subotu županijski Stožer civilne zaštite.

Covid-19 u Hrvatskoj - najnovije informacije

- Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije, ispitano je 142 uzoraka briseva na COVID-19, od kojih je osam pozitivnih. Kod pet osoba radi se o bliskom kontaktu s već pozitivnom osobom, jedan slučaj je uvezen odnosno radi se o dolasku iz Republike Srbije dok je kod dvije osobe u tijeku epidemiološka obrada, istaknuo je načelnik Stožera Dino Kozlevac.

Neslužbeno se doznaje kako od ukupno osam novozaraženih, petero ih je s područja grada Buzeta, jedna je osoba iz Labina, u jednom slučaju radi se o dolasku osobe iz Beograda, a u drugom o osobi iz Zagreba koja je stigla u Vodnjan.  

Ukupno je u Istri do danas 76 zaraženih osoba od kojih se 21 osoba liječi u bolnici, a ostali kod kuće s tim da se toj brojci trebaju pridodati današnjih osam novozaraženih.

Dvije od tih osam osoba su već hospitalizirane u bolnici dok za ostale treba tek utvrditi njihovo stanje. Neovisno o svakodnevnim novim slučajevima novozaraženih, situacija je pod kontrolom, ustvrdio je Kozlevac dodavši kako se u mjerama samoizolacije u Istri nalazi 266 osoba.

Gradonačelnik Žulić negativan na koronavirus, ali ostaje u samoizolaciji

U međuvremenu, buzetski gradonačelnik Siniša Žulić koji je od srijede u samoizolaciji s obzirom da je boravio u prostoriji odnosno na skupu zaposlenika komunalnog poduzeća "Park" s osobom kojoj je naknadno utvrđen pozitivan test na COVID-19, izvijestio je javnost kako je negativan na testiranju na COVID-19 te kako će radi opreza i dalje biti neko vrijeme u samoizolaciji.

- Još jednom apeliram da ostanemo vrlo pažljivi, oprezni i odgovorni prema sebi i drugima, slušamo i poštujemo preporuke i savjeta epidemiologa i Stožera civilne zaštite, poručio je buzetski gradonačelnik Siniša Žulić.