Pet ubijenih, 85 ozlijeđenih u eksploziji autobombe u Siriji

U napadu autobombom u sjeverozapadnoj sirijskoj regiji Azaz ubijeno je petero ljudi a ranjeno 85, izvijestili su lokalna sirijska bolnica i turski mediji.

Incident se dogodio u selu Sicci, s druge strane južne turske provincije Kilis, uz tursku granicu, objavila je turska novinska agencija Anadolija. Rečeno je da je 15 ranjenih odvezeno u bolnicu na tursku stranu granice te da su neki u kritičnom stanju.

Parlamentarni izbori u Siriji

U Siriji su danas održani parlamentarni izbori. Birači su glasali na više od 7000 glasačkih mjesta, po prvi puta i u bivšim uporištima pobunjenika koje je sirijska vojska ponovno preuzela posljednje dvije godine.

Protivnici predsjednika Bašara al-Asada nazvali su izbore farsom, gotovo desetljeće nakon što je počeo rat u toj zemlji u kojem su poginule stotine ljudi, a milijuni su izbjegli.

Izbori su odgođeni dva puta zbog koronavirusa. Više do 1600 kandidata bori se za 250 mjesta u parlamentu na trećim takvim izborima od početka rata 2011.
Ne očekuju se nikakva iznenađenja jer zemlja nema pravu oporbu vladajućoj stranci Baath. Sirijska nacionalna koalicija, oporbeni blok sa sjedištem u Turskoj koji ima potporu Zapada, nazvao je izbore "izbornim teatrom Asadovog režima".