U brodogradilištu Radež u Blatu krizu će, kažu, tek osjetiti

Neke od najmodernijih hrvatskih jahti za nautički turizam proizvode se na otoku Korčuli, točnije - u brodogradilištu Radež u Blatu, koje uspješno posluje još od osnutka 1954. godine. Uz luksuzne jahte, proizvodi i radne katamarane za hrvatska ribogojilišta te niz drugih proizvoda od metala, poput kompleksnih dizalica za strano tržište. Iako rade punom parom, kriza uzrokovana pandemijom ipak ih očekuje već od iduće godine.

Direktor brodogradilišta Radež Blato Jerko Andrijić rekao je u emisiji "Dobro jutro Hrvatska" da se trenutno rade dvije luksuzne jahte koje su pred isporukom. Prva jahta će se isporučiti već u kolovozu, a druga krajem kolovoza ili početkom rujna.

Andrijić je naglasio da svaki brod ima svoju osobnost i svaki vlasnik to želi naglasiti. Istaknuo da se takva jahta radi oko 8 mjeseci.

Direktor brodogradilišta Radež Blato rekao je da su  početkom koronakrize imali problem s likvidnošću jer isporuke proizvoda koji su bili gotovi nisu mogli ići prema vlasnicima.

Dodao je da su za mjesec ožujak i travanj imali potporu od države za sve zaposlenike. Andrijić je kazao da se sada rade projekti koji su bili dogovoreni još 2018. i 2019. godine.

Naglasio je da kriza za njihovo brodogradilište tek slijedi, te misli da će ovu krizu osjetiti tek početkom 2021., a nada se da će kriza trajati kratko.

- Moramo dočekati tu krizu što jači, te se nadam da će Vlada donijeti nove mjere za proizvodne firme, dodao je direktor brodogradilišta Radež Blato.