U Varaždinskoj županiji jedan novozaraženi koronavirusom

U Varaždinskoj županiji zabilježen je jedan novi slučaj zaraze koronavirusom, a riječ je o mlađoj muškoj osobi s blažom kliničkom slikom koja je bila u kontaktu s Covid-19 pozitivnom osobom u Zagrebu, izvijestili su iz županijskog Stožera civilne zaštite.

Na osnovu posljednje zaražene osobe nije bilo većeg broja izloženih u našoj županiji pa je ukupan broj osoba pod mjerom obavezne samoizolacije 35, od kojih je 24 kontakti zaraženih, ističe se u priopćenju.

Jedna je osoba ozdravila, tako da je trenutno na području županije aktivno šest slučaja zaraze.

Sve su zaražene osobe izolirane kod kuće i pod aktivnim su zdravstvenim nadzorom infektologa.

Od pojave koronavirusa u Varaždinskoj županiji zabilježeno je 55. slučajeva zaraze, a dodatno se još pribraja 10 osoba statistički zbog prijavljenog mjesta prebivališta.

Načelnik Stožera civilne zaštite Varaždinske županije Robert Vugrin istaknuo je kako se kontinuirano provode testiranja, pa je tako jučer testirano 68 osoba, a ukupno tijekom srpnja 1.371.

Dodao je da osobe pod mjerom samoizolacije kontroliraju službenici varaždinske Policijske uprave, a u timovima s inspektorima civilne zaštite kontroliraju se i mjesta na kojima se okuplja veći broj ljudi.

- Želim izraziti veliku zahvalu svima koji poštuju preporuke HZJZ-a i na taj način doprinose povoljnoj epidemiološkoj situaciji u našoj županiji, rekao je Vugrin.