Grlić Radman i Božinović o nizozemskoj odluci: Hrvatska je epidemiološki sigurna zemlja

Nizozemska je Hrvatsku stavila na narančastu listu zbog porasta slučajeva zaraze koronavirusom. Ministri vanjskih i unutarnjih poslova poručuju da diplomacija radi na rješavanju problema, te da je Hrvatska epidemiološki sigurna zemlja.

- U kontaktu smo s kolegom ministrom zdravstva i našim veleposlanikom u Den Haagu. Ta narančasta dimenzija je privremene naravi. Turisti se osjećaju dobro i vidjeli ste po njihovim izjavama, dakle, samih Nizozemaca - nema razloga za tu mjeru, rekao je Gordan Grlić Radman.

- Naša diplomacija zajedno s turističkim radnicima radi na tome da se te neke nejasnoće otklone jer nema nikakvog razloga. Svi koji dođu na hrvatsko more, u turističke centre osjećaju se vrlo sigurnima, rekao je Davor Božinović.

"Trenutačno se u Hrvatskoj povećala stopa infekcije koronavirusom. Stoga je zemlja iz žute stavljena na narančastu listu zemalja", kaže nizozemska vlada, uz napomenu da se u Hrvatsku putuje samo ako je nužno, a po povratku u Nizozemsku preporučuju 14-dnevnu samoizolaciju.