Pavić uplatio novac za protokolarne poklone

Bivši ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije i saborski zastupnik Marko Pavić objavio je kako je tom ministarstvu, zbog insinuacija i uvreda na njegov osobni račun, uplatio puni iznos troška za protokolarne poklone europskim dužnosnicima i ministrima.

-
Iako je moja namjera bila dobra i podržavala je dobru diplomatsku praksu, zbog insinuacija i uvreda na osobni račun kojima sam izložen zadnjih dana, iznos od 7.071,59 kuna uplatio sam na račun Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije i odlučio protokolarne poklone financirati iz vlastitih sredstava te više nemam namjeru o tome polemizirati u medijima, objavio je Pavić na Facebooku.
Uz objavu je priložio i uplatnicu, iz koje je vidljivo da je novac ministarstvu uplatio danas te se osvrnuo na medijske napise za koje tvrdi da su "puni insinuacija i uvreda na osobnoj razini."

Poručio je i da se tim protokolarnim poklonima zahvalio kolegama ministrima zaduženima za koheziju te predstavnicima Europske komisije i Europskog parlamenta s kojima je u zadnjih godinu dana intenzivno radio na hrvatskom predsjedanju te planiranju novoga Višegodišnjeg financijskog okvira 2021. - 2027.

Dodao je kako je u srijedu prisegnuo za zastupnika u Hrvatskom saboru, da se poslu saborskog zastupnika želi u potpunosti posvetiti te da će se u svojem radu posebno fokusirati na europske teme.