Južna Koreja ima 113 novozaraženih koronavirusom, najviše od ožujka

Južna Koreja u subotu je registrirala 113 novih slučajeva zaraze koronavirusom, izvijestio je Korejski Centar za kontrolu i prevenciju bolesti (KCDC), što je najveći dnevni porast broja zaraženih u toj zemlji od ožujka.

U Južnoj Koreji, za koju se ocjenjuje da je jedna od najuspješnijih zemalja u borbi protiv širenja bolesti COVID-19, do sada je zabilježeno 14.092 slučaja zaraze novim koronavirusom, a od posljednjih slučajeva 86 je došlo iz drugih zemlja, dok je u 27 slučajeva riječ o transmisiji virusa unutar zemlje.

Subotnjih 113 slučajeva najveći je dnevni broj u toj zemlji od 31. ožujka kada je registrirano 125 novozaraženih koronavirusom.

Južnokorejske zdravstvene vlasti su u petak najavile da se, uslijed širenja pandemije u svijetu i velikog broja zaraženih među ljudima koji dolaze iz inozemstva, prvi put od travnja mogu ponovno očekivati trocifreni dnevni brojevi novozaraženih.

Pozitivan na testovima na novi koronavirus bio je veliki broj članova posade jednog ruskog broda, kao i više južnokorejskih radnika koji su se vratili u domovinu vojnim letom iz Iraka, objavio je KCDC.

Zbog širenja zaraze novim koronavirusom, iz Iraka su u petak u dva vojna zrakoplova evakuirana 293 južnokorejska radnika.