Kako je teklo dramatično spašavanje, pričali smo s Mirnom i Josipom

Uz vatrogasce, u sinoćnjoj su vodenoj apokalipsi u Zagrebu mnogi građani priskočili u pomoć svojim susjedima, prijateljima. No, izdvojila se priča o mladoj Zagrepčanki koja je iz tonućeg automobila u podvožnjaku u Miramarskoj ulici spasila muškarca koji je invalid i umjesto noge ima protezu. Za HRT su ispričali kako je teklo dramatično spašavanje.

Ponoć, pljusak, podvožnjak, čovjek u automobilu koji tone. Mlada žena uskače u vodu, otvara vrata, spašava muškarca. Jutro poslije 29-ogodišnja Mirna i 43-ogodišnji Josip susreću se prvi put nakon dramatičnog događaja. Ni jedan ni drugi još nisu potpuno svjesni što se dogodilo. Odmah su počeli pretresati svaki detalj.

Josip Šimić kaže - da ga svi pitaju zašto je uopće išao u bujicu. On odgovara da se zaštitna traka nije vidjela, a zbog kiše i slabe vidljivosti nije mogao procijeniti dubinu vode. Mirna Mrčela, koja je u tom trenutku šetala pse, odlučuje uskočiti u vodu. Za razliku od filmova, najprije je o svemu promislila, kaže.

Ono što su prošli, oboje smatraju nadrealnim. No, najbizarniji je bio trenutak kad Mirna shvaća da Josip nema jednu nogu. "U trenutku kad ste mi rekli, 'ali to mi je noga', kad sam ja rekla pustite stvari, idemo van, onda sam ostala, isuse bože, čekaj, šta još može biti", priča Mirna. Josip je do dolaska vatrogasaca ostao na krovu automobila. Panika je, kaže krenula tek poslije, kad je sjeo na krov od auta. Onda se počeo tresti.

Telefoni im ne prestaju zvoniti.

- Nije baš dobar razlog, način na koji sam postao zvijezda. Malo je blesav, u najmanju ruku, ali mislim da je mlada dama zapravo zvijezda ove priče, ne ja, kaže Josip koji je nogu izgubio kad su tijekom renovacije stana pronašli bombu. "Još samo nedostaje da se utopim u Miramarskoj, dodaje.

- Ja vjerujem i želim vjerovati da bi se uvijek našao netko. Ima puno situacija gdje ljudi skaču i u nabujale rijeke, u jezera, i u puno gore situacije nego što sam ja ušla u malo kiše, govori Mirna.

A traumom su se odlučili boriti humorom pa se pitaju što im 2020. godina - još sprema.