Hrvatske dizajnerice osvojile Red Dot Award

Staša Brozina i Veronika Uravić Čolak dobitnice su jedne od najprestižnijih svjetskih dizajnerskih nagrada - Red Dot Award za dizajn proizvoda, u kategoriji Communication Design za rješenje dizajna ambalaže Bakin'Mix.

Riječ je o hrvatskom proizvodu Bakin'Mix, što je hrvatski gluten free brand koji je u suradnji s nutricionistima i stručnjacima osmislila Staša Brozina, dok je Veronika Uravić Čolak iz dizajnerskog studija Reedesign Studio Rijeka napravila njegovo idejno rješenje.

- Ovo je veliki poticaj i vjetar u leđa za naš prvi brend proizvoda, koji će zasigurno pomoći u uspješnom plasmanu na domaćem i međunarodnom tržištu, kazala je Staša Brozina, direktorica tvrtke A1 All Natural koja stoji iza pokretanja ovog brenda.

Prema riječima Veronike Uravić Čolak, proces izgradnje robne marke i dizajna ambalaže proizvoda trajao je oko 6 mjeseci, radili su temeljito i na osnovi istraživanja i analize sličnih proizvoda na domaćem i međunarodnom tržištu.

Zaštitno lice proizvoda Bakin'mix je baka sa sijedom kosom podignutom u punđu, čime se naglasila osnovna vrijednost brenda - povezivanje tradicije sa suvremenim prehrambenim potrebama.

Serija proizvoda uključuje sedam mješavina, a izbor boja temeljen je na istraživanju i trendovima sličnih proizvoda u svijetu i postizanju što bolje vidljivosti na policama trgovina.

Nagradu od 1955. dodjeljuje Red Dot GmbH & Co. KG. iz Essena, a radovi se prijavljuju unutar 17 kategorija i 36 "industrija".

Žiri se sastoji od 24 stručnjaka iz područja komunikacijskog dizajna, a BakinMix je nagrađen u konkurenciji 6992 rada iz cijelog svijeta.