Njemačka savjetuje da se ne putuje u Kataloniju

Njemačka savjetuje svojim građaima da osim u nuždi ne putuju u tri španjolske regije, uključujući Kataloniju i njezin glavni grad Barcelonu, u vrijeme kada porast zaraženih koronavirusom ometa planove za ponovno pokretanja turizma u Španjolskoj.  

- Epidemija koronavirusa - najnovije informacije

Ažurirani savjeti o putovanju koje je izdala Njemačka odnose se na Kataloniju na sjeveroistoku Španjolske i regije Aragon i Navarre dublje u unutrašnjosti.
Popularne turističke destinacije Mallorca i Kanari nisu pogođene novim uputama.

Njemačko ministarstvo vanjskih poslova objavilo je u utorak da je odluka utemeljena na "visokoj stopi zaraze i lokalnim karantenama." Promjena ne utječe na pravo njemačkih putnika da dobiju povrat novca za rezervirane odmore u pogođenim regijama.

Tri regije također nisu dodane na njemačku listu visokorizičnih regija. Putnici povratnici u zemlju iz tih područja prema novim pravilima morat će se po povratku testirati na koronavirus.

Britanija je prošli tjedan šokirala tisuće putnika najavom da će svatko tko se u zemlju vrati iz Španjolske morati u samoizolaciju na dva tjedna. U petak je francuski premijer Jean Castex savjetovao građanima da ne putuju u Kataloniju zbog rastućeg broja novozaraženih.