Iskapanja kod Hannovera: Traže dokaze o netaloj Maddie McCann

Njemačka policija provela je iskapanja u blizini Hanovera u potrazi za dokazima u slučaju za kojega tužitelji tvrde da bi mogao biti povezan s nestankom britanske djevojčice Madeleine McCann prije 13 godina kojoj se izgubio svaki trag dok je s roditeljima boravila na odmoru u kući u Portugalu.

Zemljište u pregrađu Hanovera Selzee sat je vremena vožnje udaljeno od Braunschweiga, mjesta u kojemu je stalno prebivalište imao muškarac pod imenom Christian B. i kojega su tužitelji prošlog mjeseca spomenuli kao glavnog osumnjičenika za pretpostavljeno ubojstvo djevojčice.

- Mogu potvrditi da je pretraga povezana s istragom u slučaju Maddie McCann, kazala je Julia Meyer, glasnogovornica tužiteljstva u Braunschweigu koje vodi istragu o ovom slučaju.

Meyer je odbila govoriti o drugim detaljima vezanim za istragu.

Fotografije koje posjeduje Reuters potvrđuju kako su policajci i stručnjaci za ekshumaciju bili na spomenutoj lokaciji u utorak ujutro. Cijelo područje pretrage skriveno je od pogleda plastičnim zastorima.

Nestanak Madeleine McCann iz sobe u iznajmljenoj kući u portugalskom ljetovalištu Algrave potaknuo je jednu od najvećih potraga na europskom tlu.

Prošlog su mjeseca tužitelji potvrdili kako posjeduju dokaze koji povezuju nestanak djevojčice s muškarcem kažnjavanim za silovanje i zlostavljanje djece. 

Zbog njemačkih zakona policija nije objavila ime osumnjičenog a mediji u toj zemlji također ga ne smiju objaviti no njega su ipak imenovali neki mediji u Britaniji.

Tijekom ranijih faza istraga je bila usmjerena na napušteno industrijsko središte u istočnoj Njemačkoj čiji je vlasnik bio osumnjičeni muškarac koji trenutačno služi zatvorsku kaznu na koju je osuđen zbog preprodaje droge.

Tužitelji provjeravaju i mogućnost da je osumnjičenik B. povezan s nestankom još barem jednog djeteta u Njemačkoj.