Kako se zaštititi od provalnika?

Na varaždinskom i međimurskom području gotovo se svakodnevno događaju provale. Provalnici su dovoljno vješti i drski da u kuće provaljuju i danju, a nisu rijetki ni napadi na ukućane, pogotovo starije i nemoćne. Policija zato provodi preventivnu edukativnu akciju i poziva građane da budu na oprezu.

Stari, nemoćni i sami - nažalost česte su mete pljačkaša. Tako su nedavno Jurja Stojka iz Bukovca razbojnici opljačkali i isprebijali.

Slična razbojstva na sjeveru su česta, nažalost - nedavno je starica iz Novakovca tijekom pljačke ubijena. Međimurska je policija privela muškarca iz Kotoribe koji ju je usmrtio i opljačkao.

- Nakon što je usmrtio žrtvu osumnjičeni je djelomično pretražio prostorije kuće te pritom ukrao neutvrđeni iznos novca, rekao je Zlatko Baranašić iz PU međimurske.

I na varaždinskom području krađe su česte - najčešće su meta obiteljske kuće te omiljena prijevozna sredstva Varaždinaca.

- Bicikli, to je problem grada Varaždina, iz mjeseca u mjesec sve se više bicikala krade, rekla je Jasenka Hrg.

Policija provodi preventivno edukativne akcije - utorkom i četvrtkom građani mogu doznati mjere samozaštite.

- Apeliramo na građane da koriste i ugrade sustave zaštite, dal je to mehanička zaštita, tehnička zaštita, jer onda provalniku sprečavaju ulazak u određeni objekt, rekao je Matko Murić iz PU varaždinske.

Njegujte dobrosusjedske odnose, ponašajte se odgovorno i nabavite kućnog ljubimca. Upravo je pas Rex spasio život Jurju Stojaku.