Tri nove pozitivne osobe na koronavirus u Brodsko-posavskoj županiji

Nakon pet dana bez novozaraženih osoba, u posljednja 24 sata na području Brodsko-posavske županije potvrđene su tri nove pozitivne osobe na virus SARS-CoV-2, priopćio je u srijedu županijski Stožer civilne zaštite.

Ukupan broj zaraženih osoba s prebivalištem na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako sada iznosi 157, a 17 je  aktivnih slučajeva.

Hospitalizirane su dvije osobe, jedna manje u odnosu na prethodni dan. Pod mjerom samoizolacije trenutno se na području te županije 73 osobe, 23 manje u odnosu na prethodni dan.

Stožer Civilne zaštite Brodsko-posavske županije još jednom poziva sve građane na dosljedno pridržavanje mjera i provođenje Preporuka Hrvatskoga zavoda za javno zdravstvo (HZJZ) za sprječavanje zaraze bolešću Covid-19.

Pridržavanje svih dosad donesenih mjera i uputa je od ključne važnosti jer odgovornim ponašanjem možemo smanjiti širenje zaraze koronavirusom. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana, poručeno je.