Jandroković najavio mogućnost da maske u Saboru postanu obavezne

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković najavio je u srijedu moguće uvođenje obveze nošenja zaštitnih maski u sabornici zato što  zastupnica Domovinskog pokreta Karolina Vidović Krišto i dalje ne poštuje preporuke saborskog Predsjedništva o nošenju maski.

- Zamolio bih zastupnicu Vidović Krišto da stavi masku. Zato što smatram da niste solidarni sa svih ostalih 150 zastupnica i zastupnika, zato što ne poštujete preporuke državnih tijela niti preporuke Predsjedništva Hrvatskog sabora - ponovno vas molim da stavite masku, apelirao je Jandroković na zastupnicu Vidović Krišto koja umjesto zaštitnom maskom usta prekriva maramom.

- U slučaju da to nećete učiniti, sazvat ću ponovno Predsjedništvo na kojem ćemo donijeti odluku da se više u sabornici neće moći biti bez zaštitne maske, to je obaveza koju imamo svi i molim da se toga držite, kazao je Jandroković.

Saborska zastupnica Karolina Vidović Krišto uporno odbija nositi zaštitnu masku u sabornici ustrajavajući da preporuka saborskog Predsjedništva nije obvezujuća.