Zakupljeni hotel u Trlju zasad bez smještaja turista pozitivnih na Covid

Splitsko-dalmatinska županija zakupila je hotel "Sv. Mihovil" u Trilju kao karantenu za strane turiste pozitivne na koronavirus ili one koji su bili u kontaktu sa zaraženima, ali dosad se nitko nije koristio tim smještajem, doznaje se od načelnika Županijskog stožera Civilne zaštite Luke Brčića.

- Naša županija je zakupila svih 25 soba hotela "Sv. Mihovil" u Trilju za srpanj i kolovoz da u njega u slučaju potrebe budu smješteni strani turisti s lakšim oblikom bolesti koronavirusa ili oni turisti koji su bili u kontaktu sa zaraženima, ali srećom u srpnju nijedan turist nije imao potrebu za takvom karantenom, rekao je za Hinu Brčić, koji je i splitsko-dalmatinski dožupan.

Objasnio je da je hotel "Sv. Mihovil" u Trilju predviđen za smještaj, to jest karantenu eventualno oboljelih stranih turista iz priobalnoga i kopnenog dijela Splitsko-dalmatinske županije, a na otocima, primjerice na Braču i Hvaru, lokalne zajednice također su osigurale prostor za potrebe eventualno zaraženih stranih turista.

Po njegovim riječima, turisti u dosadašnjem dijelu sezone nisu imali potrebe koristiti se takvim smještajem ni na otocima ni na kopnu, što je pozitivno za hrvatski turizam u svijetu jer pridonosi "našem ugledu kao sigurna turistička destinacija".