Američki zastupnik koji je u Kongresu odbijao nositi masku zaražen koronavirusom

Republikanski zastupnik koji je tijekom boravka u američkom Kongresu redovito odbijao nositi masku za lice pozitivan je na koronavirus, potvrdio je osobno jučer na Twitteru.

Louie Gohmert, koji je s američkim predsjednikom trebao putovati u Teksas, nakon dolaska u Bijelu kuću podvrgnut je rutinskoj kontroli i test je pokazao da je pozitivan na virus, izvijestio je Politico, pozivajući se na različite izvore.

Gohmert je nakon toga priznao da je jučer na ulasku u Bijelu kuću imao brzi test koji se pokazao pozitivnim, a nakon toga je još jedan bris potvrdio da je zaražen.

U videu postavljenom na Twitteru rekao je da nema simptome, no "očito je da imam virus iz Wuhana". Spomenuo je pojam koji je prije rabio Donald Trump kako bi opisao virus koji je prvi put otkriven u tom kineskom gradu.
Do sada je najmanje sedam zastupnika američkog Kongresa, i Senata i Predstavničkog doma, zaraženo koronavirusom te još troje zaposlenih u Bijeloj kući.

Gohmert je u novom videu na Twitteru objavio da je ipak počeo nositi masku.

Gohmert je ovaj tjedan s američkim državnim odvjetnikom bio na sjednici odbora za pravosuđe i, prema snimkama, prije sjednice bili su u bliskom kontaktu i nisu nosili masku.

- U protekla dva tjedna nosio sam masku više nego u prethodna četiri mjeseca i nosio sam je na sjednici odbora, kazao je.

Taj zastupnik iz Teksasa prije je branio svoju naviku da ne nosi masku, tvrdeći da se redovito testira, te je u određenoj mjeri ismijavao ljude koji nose masku.