Dobre vijesti iz Petrokemije

Dobra vijest za radnike Kutinske Petrokemije - nakon punih 12 godina potpisan je aneks kolektivnog ugovora kojim će im se povećati plaća, ali i ostala radnička prava.

Po radniku će to povećanje iznositi od 300 do 500 kuna mjesečno. To je rezultat i dobrog poslovanja Petrokemije, koja je danas objavila da je u prvoj polovini ove godine ostvarila neto dobit od 239 milijuna kuna. 
 
- Tim sporazumom danas u prosjeku podižemo primanja radnika za 5%, svih radnika Petrokemije kroz osnovicu, posebne dodatke, povećanje regresa i dara za djecu. Isto tako zadržavamo sva ostala prava u smislu godišnjih odmora i posebnih uvjeta rada u Petrokemiji, izjavio je predsjednik Uprave Petrokemije Davor Žmegač.
- Zadnje povećanje osnovice plaće bilo je 2008. godine. Svi smo godinama svjedočili problemima petrokemije. Situacija se u zadnje 2 godine značajno popravila i na kraju krajeva to je bio signal sindikatima da sa punim pravom zatraže da se izmjene neke odredbe kolektivnog ugovora, kazzao je predsjednik Sindikata EKN Hrvatska Željko Klaus.