Produljen rok za prijavu štete od poplava

Tjedan dana prošlo je od bujičnih poplava koje su pogodile Zagreb. Šteta se procjenjuje na ulicama i u obiteljskim kućama. Građani su iscrpljeni, tvrde da im je rok za prijavu štete bio prekratak. Iz grada poručuju da se rok produljuje, a sanacija počinje kad se popiše sva šteta.

Svaka nova jača kiša u Zagrebu tjera strah u kosti izmučenim stanovnicima. Šteta je velika.

- Šteta je da sve iz stana ide van! Od namještaja, kućnih aparata i to je to - sve izlazi van, kaže Nenad Cindrić, Sveti Duh.

- Uništeno mi je unutra u kuhinji sve, perilica, sudoper, pećnica, hladnjak.  Još nisam uštekao struju jer bojim se da će otići k vragu sve, kaže Ivan Radelić, Trnje.

Zašto je Zagreb poplavio, a Varaždin ne?

Prije sedam dana u Miramarskom podvožnjaku automobili koji sada normalno prometuju ostali su zarobljeni zbog količine oborina. Pukom srećom izbjegnute su tragedije.

Građani bijesni kažu da se za ovaj problem zna godinama, i da nitko ništa ne čini.

Iz Grada, unatoč prebacivanju odgovornosti na građane, danas ipak razumnije izjave. Nakon procjene štete razgovarat će se o mogućem proglašenju elementarne nepogode. A onima koji su počeli sanirati, apel.

- Zato ih molim da se strpe, osim onih koji nemaju gdje živjeti, nego žive u toj nekretnini, ali onda neka sačuvaju, slikaju i neka sačuvaju račune koje su emitirali i ništa drugo pa će im biti refundirano, kazao je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Do sada se prijavilo gotovo 2000 građana, a rok za prijavu štete produljen je do 6. kolovoza. Sanacija bi trebala početi tek kada se obrade sve prijave.