Na splitskoj rivi izgorjelo desetak motocikala

Na splitskoj rivi zapalili su se motocikli parkirani na ulazu u Dioklecijanovu palaču. Vatra je zahvatila i dvije obližnje palme. Izgorjelo je njih desetak, a požar je ugašen sat i pol kasnije.

Vatra je buknula na nešto poslije 13 strani na južnoj strani ulaza u Dioklecijanove podrume. U kratkom vremenu središte grada bilo je obavijeno gustim crnim dimom. Na teren su izašle sve raspoložive snage JVP-a i DVD- a Split, a požar je ugašen sat i pol kasnije.

Splitska je policija, tek nakon što je požarište oko 15 sati u potpunosti sanirano, počela s očevidom kojim utvrđuje na koji je način došlo do požara koji je usred dana doslovno šokirao sve prolaznike, a najviše turiste koji su se tamo zatekli. Strašno je izgledao i gusti crni dim koji je sukljao i podizao se u nebo.

Neki svjedoci su rekli kako su prvo čuli eksploziju, da bi potom buknula vatra. Ljudi koji su se tamo zatekli, a među njima je bilo i stranih turista, pokušali su gasiti vatru i potom maknuti neke motocikle, no to je završilo njihovim lakšim ozljeđivanjem.