Dan grada Opuzena

Blagdan je svetog Stjepana prvomučenika, jednog od rijetkih svetaca koji se slavi dva puta u godini. On je nebeski zaštitnik Opuzena, pa se na njegov dan obilježava Dan grada.

Crkva svetog Stjepana prvomučenika u Opuzenu prepuna je vjernika na oba svečeva blagdana. Ipak, ovaj ljetni posebno je svečan jer se slavi i Dan župe i Dan grada.

- Smatram da je dovoljno velik svetac, prvomučenik, dakle, onaj koji je prvi pokazao kako se živi za Krista da je i zaslužio ta dva blagdana, dva puta da se slavi u godini, objašnjava don Ante Antunović, župnik župe svetoga Stjepana u Opuzenu.

Na svečanoj sjednici Gradskog vijeća dodijeljena je Nagrada grada. Prije tog najsvečanijeg čina gradonačelnik je vijećnike i malobrojne uzvanike izvijestio o mnogobrojnim projektima provedenima u protekloj godini.

- Kruna svih projekta za prošlu godinu je izgradnja infrastrukture poduzetničke zone. To je vrijednost projekta 9,2 milijuna kuna, ističe Ivo Mihaljević, gradonačelnik Opuzena.

- Vrijeme je izazovno, imamo koronavirus, s njim smo se odlično nosili do sada, možda ponajbolje u Europi i svijetu, ali kao što vidmo on je još tu i uvijek je otvoreno pitanje što nas očekuje ove jeseni, upozorava Nikola Dobroslavić, dubrovačko-neretvanski župan.