BiH: Danas 377 osoba pozitivno na koronavirus

U Bosni i Hercegovini potvrđeno je 377 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a infekcija se najviše širi na području Sarajeva koje bilježi troznamenkasti broj novozaraženih u posljednja 24 sata.

Iz Zavoda za javno zdravstvo Federacije BiH izvjestili su kako su u tom entitetu testirana 974 uzorka od kojih je 301 bio pozitivan na virus SARS-CoV-2.

U Republici Srpskoj testirali su 506 uzoraka, a zaraza je potvrđena u 76 slučajeva. Prijavljen je i jedan smrtni slučaj, preminuo je muškarac iz Višegrada.

Prema dostupnim pokazateljima samo u Sarajevu od ponedjeljka je potvrđeno 167 novih slučajeva zaraze, a preminuo je jedan 37-godišnji muškarac.

Zbog stalnog rasta broja zaraženih krizni stožer Federacije BiH ponovno je pozvao građane da se pridržavaju mjera zaštite, a posebice obveze nošenja maski gdje god nije moguće osigurati potrebnu fizičku udaljenost od drugih osoba.

U ovom je entitetu na snazi odluka kojom je u zatvorenom prostoru dopušteno okupljanje najviše 50 osoba, a na otvorenome do 100.