Radovi u Čakovcu: Rekonstrukcija državne ceste, nadvožnjaka...

U gradnju novih i rekonstrukciju postojećih prometnica na području grada Čakovca u posljednje dvije godine uloženo je više od 80 milijuna kuna. Ceste su postale ugodnije za promet , povećana je protočnost, a značajno je podignuta sigurnost svih sudionika u prometu.

Završen je posao na gradnji prve faze čakovečke sjeverne obilaznice, a u tijeku je gradnja novog raskrižja s kružnim tokom prometa u Vukovarskoj ulici. Za desetak dana bit će završeni i radovi na rekonstrukciji najstarijega čakovečkog nadvožnjaka. Ulaganja u prometnu infrastrukturu značajno pridonose i sigurnosti prometovanja.

- U posljednjih nekoliko godina bilježimo pad ukupnog broja prometnih nesreća, a tako je i u prvih sedam mjeseci ove godine kad je zabilježen pad nesreća za 23 posto, također i značajan pad nesreća s brojem ozlijeđenih osoba s materijalnom štetom, kaže Alenka Hošnjak iz PU međimurske.

Zasigurno će se smanjiti broj prometnih nesreća i na državnoj cesti koja iz Čakovca vodi prema Štefancu i Maloj Subotici. U tijeku je njezina rekonstrukcija, a posao je vrijedan 30 milijuna kuna.


- Ovo je jedna izuzetno prometna državna cesta i svakako bilo je nužno potrebno da se naprave i pješačko biciklističke staze kako bi i najranjivija skupina u prometu bila sigurnija, rekao je Mario Medved, zamjenik čakovečkog gradonačelnika.

- Nakon rekonstrukcije ove ceste povećat će se sigurnost samih mještana, ali će se sigurno smanjiti i prometne nesreće koje su se događale u samom naselju. Sigurnost prometa bit će mnogo veća, ne samo za mještane Štefanca, već i za sve sudionike u prometu koji prolaze naseljem, kaže Dejan Hrastić, predsjednik MO Štefanec.

Za desetak dana bit će završeni i radovi na rekonstrukciji najstarijega čakovečkog nadvožnjaka koji više nije bio siguran za prometovanje. Na jesen se nastavljaju radovi na gradnji druge faze čakovečke sjeverne obilaznice.