Milanović: Oluja je pobjeda bez mrlje

Na Policijskoj akademiji u Zagrebu obilježena je 30. obljetnica ustrojavanja postrojbe Prvi hrvatski redarstvenik. Predsjednik Republike Zoran Milanović postrojbi je uručio odlikovanje „Red Nikole Šubića Zrinskog" za iskazano junaštvo njezinih pripadnika u Domovinskom ratu. Vrhovni zapovjednik Oružanih snaga tom je prigodom rekao da je Oluja pobjeda bez mrlje.

Vijenci i svijeće za pale branitelje

- Rat je gotov! Nakon rata bilo je pokušaja, ne ulazim u motive da se na sudu na Haškom tribunalu sve ovo prikaže kao zajednički zločinački pothvat, rekao je Milanović.

- Imali smo i sreće da nijedan od naših generala, a generali su radili po zapovijedima politike i državnog vrha, nije oblaćen i presuđen za taj zajednički zločinački pothvat koji je jedna od glupljih i ružnijih izmišljotina koja se Hrvatskoj pokušavala staviti na grbaču, dodao je.

- Sretan sam što vam mogu uručiti odlikovanje, vama i brigadama iz BiH koje su oslobađale Hrvatsku Republiku i spašavale Bihać, rekao je Milanović.

Nakon svečanosti na Policijskoj akademiji i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved i predsjednik Milanović komentirali su najave nekih da će na proslavu Oluje doći u majicama s obilježjima HOS-a.

- Poziv je svima da obljetnicu provedemo na dostojanstven način, da nam u mislima i molitvama budu oni zbog kojih smo tu, a to je prisjećanje na sve hrabre hrvatske branitelje, a poglavito one koji su život položili u vrijeme VRO Oluja za slobodu naše države koju danas uživamo, rekao je Medved.

Milanović je rekao da bi bilo dobro da se ne sramotimo kao država.

- Ako već žele vikati, neka viču, ali neka ne oblače te majice. Evo, mogu se derati na mene, ali neka majice ne oblače jer to nam radi štetu, poručio je.