U BiH 274 novooboljele osobe, umrlo 6 ljudi

U posljednja 24 sata u Bosni i Hercegovini od zarazne bolesti Covid-19 umrlo je 6 osoba, četiri iz Federacije i dvije iz Republike Srpske. Testirana su 1644 uzorka, infekcija je potvrđena  kod najmanje 274 osobe - 183 iz Federacije i 91 iz Republike Srpske.

Podaci Brčko Distrikta bit će dostupni  naknadno. Najviše novo zaraženih ponovno imaju Sarajevska županija - 82 i Banja Luka 24.

Bolnica za COVID u Mostaru proširuje kapacitete

Nakon ponovnog jačanja zaraze koronavirusom u Hercegovini COVID-bolnica u Mostaru opet proširuje kapacitete zbog povećanog broja zaraženih osoba, potvrdili su iz te zdravstvene ustanove, dok su vlasti izvijestile kako su dvije osobe u zadnja 24 sata preminule od posljedica te bolesti.

U ranim jutarnjim satima u srijedu 68-godišnjak iz Konjica i 70-godišnjakinja iz Širokog Brijega preminuli su u COVID-bolnici pri Sveučilišnom kliničkom centru.

Prema priopćenju Kriznog stožera Hercegovačko-neretvanske županije sa sjedištem u Mostaru, na bolničkom liječenju trenutačno je 19 bolesnika, od kojih je dvoje na potpori kisikom, dok su ostali klinički stabilno.

U SKB-u u Mostaru u zadnja 24 sata testirano je 326 uzoraka, od čega su 22 osobe bile pozitivne. Najviše, 18, je iz Mostara, slijede Konjic s dvije zaražene osobe te po jedna iz Stoca i iz Čapljine.

U proljeće je područje Hercegovine bilo jedno od najpogođenijih koronavirusom, da bi se situacija primirila nakon primjene strogih mjera. Kada su one ublažene, došlo je do znatnijeg porasta broja oboljelih.