U Odri pronađeni odbačeni štenci, Dumovec traži odgovorne

Građani su u srijedu u jednom polju u zagrebačkom naselju Odri opazili vreću sa sedam štenaca. Nazvali su Info centar Dumovec i terenska je ekipa Skloništa za nezbrinute životinje Grada Zagreba odmah izišla na teren.

Štenci su imali samo dan, dva i najvjerojatnije su bačeni čim su došli na svijet. Naime, bili su puni crva.

- Na intervencijama znamo vidjeti svašta - od zanemarenih, preko zlostavljanih do teško ozlijeđenih kućnih ljubimaca, ali pronalaženje odbačene štenadi na način koji otkriva da netko nije želio da prežive uvijek nas iznova jako potrese. Štenci su bili u veoma lošem stanju. Bez mlijeka su proveli prve dane svojeg života u vreći po lošem vremenu. Bilo je pitanje hoće li štenad preživjeti. Kako bismo im povećali šanse za to, jedna je kolegica došla brinuti se za njih cijelu noć, kazao je Damir Skok, ravnatelj ustanove Zoološki vrt grada Zagreba u čijem je sastavu Sklonište u Dumovcu.

Unatoč velikim naporima djelatnika Skloništa, na životu su trenutačno još samo četiri šteneta - jedna ženka i tri mužjaka.

Kako doznajemo, u međuvremenu je jedna gospođa velikog srca odlučila preuzeti brigu o štencima u vlastitom domu. Psići tako odlaze na privremeno udomljenje.

Budući da je odbacivanje štenaca kažnjivo djelo prema Zakonu o zaštiti životinja, Sklonište pokušava utvrditi tko stoji iza tog bešćutnog čina.