Podrška poduzetnicima u Kninu: grade se razni europski projekti

U Kninu je potpisan ugovor s izvođačem radova za Informacijsko-inovacijski inkubator, europski projekt vrijedan oko 12 milijuna kuna. Cilj je razvoj poduzetničke infrastrukture pa će do svibnja sljedeće godine u kninskoj poslovnoj zoni biti obnovljena stara zgrada i pretvorena u središte suvremene tehnologije.

Potpis na projekt iznimno važan za Knin.

- Informacijsko-inovacijski inkubator, kako smo ga mi nazvali ima za cilj omogućiti onim osobama, prije svega mladim ljudima, da se bave IT tehnologijom i da imaju na jednom mjestu svu potrebnu infrastrukturu, rekao je Marko Jelić, gradonačelnik Knina.

Na više od 500 četvornih metara uredit će se radionice i poslovni prostori opremljeni uređajima visoke tehnologije. Sve bi trebalo biti gotovo do svibnja sljedeće godine.

Kao daljnja podrška poduzetnicima, planirano je uređenje Poduzetničkog centra odmah pokraj inkubatora. Projekt vrijedan oko 30 milijuna kuna također je prijavljen za financiranje europskim novcem. Sve je to samo dio velikog europskog projekta koji se napokon počeo provoditi u Kninu. Trenutačno se gradi pješačko-biciklistički most.

Više doznajte u videozapisu.