Dobra sezona na Krku: Tradicionalni gosti dolaze u velikom broju

Na otoku Krku u srpnju je ostvareno 70 posto turističkog prometa u odnosu na isti mjesec lani. Prednjači grad Krk, a uz obiteljski smještaj, ove su godine posebno traženi kampovi. Turistički djelatnici zadovoljni su time kako sezona protječe i naglašavaju da su se isplatila stalna ulaganja u kvalitetu.

Rijeke ljudi slijevaju se prema obali: "Jako smo zadovoljni"
Dubrovnik ima problem s nedolaskom kruzera

Ova obitelj iz Slovenije na Krku ljetuje već 30 godina. Posljednje tri odmor provode u kampu Ježevac. Dvojbe nije bilo ni ove godine.

- Nama se nije baš nešto promijenilo zbog ove situacije jer siguran si ako se držiš uputa, ali kamp stvarno i na WC-u ima svugdje dezinfekcijska sredstva, stalno se čisti, i u restoranu, jako su ljubazni, čiste stolove, nama je to oaza, kaže Ursula iz Slovenije.

Ove sezone poseban je naglasak stavljen na higijenu i sigurnost.

- Isto tako potrudili smo se gostima omogućiti da se što manje zadržavaju u zatvorenim prostorima tako da imamo on line prijavu, check in, plaćanje, naručivanje obroka u kućice i parcelu, čak i dostavu robe iz marketa u kućicu, kaže direktor kampa Zoran Morožin.

Problema s popunjenošću nemaju, baš kao ni ostali kampovi na Kvarneru, u koje se posljednjih godina dosta ulagalo. Ove godine to se pokazalo kao prednost.


- Dobili smo kampove koji zaista imaju 4, 5 zvjezdica s dodatnim sadržajem poput bazena, wellnessa, stvari koje nekad nisu očekivali kamping gosti, kaže Irena Peršić Živadinov, direktorica TZ-a Kvarnera.

U Krku je u srpnju ostvareno 255 tisuća noćenja, od toga čak 44 posto u kampovima.

- Upravo su nam objekti u domaćinstvu, odnosno kampovi, zapravo potvrda ovog preferiranog oblika smještaja koji omogućuje i distancu i privatnost. Ove godine naši tradicionalni gosti dolaze u velikom broju, Nijemci u potpuno jednakom broju kao prošlog srpnja, kaže Ivana Kovačić, direktorica TZ-a grada Krka.

Slijede gosti iz Austrije i Slovenije, a veseli i porast broja domaćih gostiju, koji su ove godine zauzeli četvrto mjesto po broju ostvarenih noćenja u Krku.