Tema dana: Hrvatska se puni iz dana u dan

Vrhunac je turističke sezone. Od početka godine pa do danas otprilike smo na otprilike 50 posto lanjske sezone, što je iznenađujuće dobar rezultat s obzirom na pandemiju koronavirusa.  

- Hrvatska se puni iz dana u dan i ostvarujemo impresivne brojke. U kolovozu imamo veliki broj posjetitelja i gotovo 70 posto turista u uspoređujući s kolovozom prošle godine. To je ogroman broj obzirom da se radi o najintenzivnijem turističkom mjesecu. Sasvim sigurno da će ove brojke značajno popraviti i godišnje prosjeke koji su već sada znatno iznad svih naših očekivanja i prognoza, izjavio je u Temi dana državni tajnik u Ministarstvu turizma Frano Matušić.

Predsjednik Udruženja marina (HGK) Sean Lisjak kazao je kako nautika intenzivno funkcionira u poljednja dva tjedna. Od početka kolovoza bilježe malo slabije rezultate, uglavnom na jugu. Razlog tome je nedostatak avio-linija, prvenstveno gostiju koji koriste čartere. S druge strane, dodao je - čarter je oživio u sjevernom i srednem dijelu Jadrana. Sada se pokazalo kako je sve što je dostupno automobilom pokazalo jako povoljnim, naglasio je.