Trump o govoru ispred Bijele kuće: U okolnostima kineskoga virusa mogli bismo to napraviti vani

Američki predsjednik Donald Trump u četvrtak je izjavio kako planira govor, u kojem će na republikanskoj konvenciji prihvatiti svoju nominaciju za predsjedničke izbore, održati na travnjaku ispred Bijele kuće, prenosi The New York Post.

- Govor ću vjerojatno održati u Bijeloj kući zato što je to odlično mjesto. To je mjesto zbog kojega se dobro osjećam, zbog kojega se ova zemlja dobro osjeća, rekao je Trump u intervjuu za taj list.

- Moguće je da ćemo to napraviti vani, na jednom od travnjaka; imamo razne travnjake pa bismo to, u okolnostima kineskoga virusa, mogli napraviti vani, rekao je Trump.

Napomenuvši da je travnjak oko Bijele kuće velik, Trump je ustvrdio kako bi to značilo da govoru može nazočiti velika skupina ljudi.

I republikanci i demokrati ograničili su tradicionalne višednevne stranačke konvencije u skladu s preporukama za održavanje socijalne distance zbog pandemije izazvane koronavirusom.

Trump je prošli tjedan predložio da govor u kojem će prihvatiti svoju nominaciju za republikanskog kandidata na izborima 3. studenoga održi u Bijeloj kući, izazvavši osudu demokrata, koji smatraju da politički iskorištava to povijesno mjesto.

Prije ovaj tjedan iznio je ideju da govor održi na bojnom polju Gettysburg u Pennsylvaniji, gdje se dogodila povijesna bitka u Američkom građanskom ratu.

Trumpov je govor planiran posljednjeg dana republikanske konvencije, koja će se održati od 24. do 27. kolovoza.