NUU: Provodit ćemo odluku Stožera, ali smatramo da nije pravedna

Nacionalna udruga ugostitelja uoči nadolazećeg vikenda, a povodom najnovije odluke Stožera civilne zaštite o ograničavanju radnog vremena barova, poziva sve ugostitelje da se kao i uvijek do sada pridržavaju svih mjera i preporuka koje su propisane od strane epidemioloških službi te Stožera.

COVID-19: Županijski stožeri javili o više od 200 novooboljelih
Capak: Očekivali smo povećanje broja novozaraženih, ali ne ovoliko
Ograničava se radno vrijeme noćnih klubova i kafića do ponoći

Međutim, prihvaćajući epidemiološku realnost, Udruga naglašava kako je odluka donesena bez uvažavanja ugostiteljske struke i specifičnosti rada široke kategorije raznolikih objekata koji spadaju pod barove.

- Nepravedno je da se danas ugostitelji koji su poslovali u skladu sa svim propisanim mjerama, kao i čitave regije bez rasta broja zaraženih, poput Istre i Kvarnera, kažnjavaju zbog propusta u nekoliko klubova. Protivimo se ograničavanju radnog vremena, budući da barovi obuhvaćaju prevelik broj ugostiteljskih objekata, u rasponu od mirnih cafe barova na plaži u Istri do najvećih klubova na Jadranu. Naš je prijedlog da se svaki klub ili drugi objekt specificiran kao žarište odmah privremeno zatvori na 14 dana uz testiranje svih zaposlenika - ističe Marin Medak, predsjednik Nacionalne udruge ugostitelja.

Nacionalna udruga ugostitelja pozvala je na češće inspekcije i kažnjavanje ugostitelja koji se ne pridržavaju epidemioloških mjera, budući da takvi ugostitelji nanose štetu javnom zdravlju i poslovanju svih koji dosljedno provode mjere.

Priopćenje u cijelosti pročitajte u privitku.