Bolsonaro prijetio novinaru da će ga "odalamiti po gubici"

Brazilski predsjednik Jair Bolsonaro zaprijetio je novinaru da će ga "odalamiti po gubici" jer ga je pitao o povezanosti njegove supruge s navodnim korupcijskim skandalom.

-
Tako bih vas odalamio po gubici, rekao je ekstremno desni predsjednik novinaru O Globa kad je čuo njegovo pitanje.

Novinar je bio u skupini koja se s brazilskim predsjednikom sastala nakon njegova redovita posjeta metropolitanskoj katedrali u Braziliji.

Bolsonaro je ignorirao prosvjede ostalih novinara nakon te primjedbe i otišao bez komentara.

Novinar O Globa postavio je pitanje o izvješću u časopisu Crusoe u kojem se prva dama Michelle Bolsonaro povezuje s Fabriciom Queirozom, umirovljenim policijskim dužnosnikom te predsjednikovim prijateljem i bivšim savjetnikom njezina sina Flavija, koji je sada senator.

Queiroz i Flavio Bolsonaro pod istragom su zbog navodne prijevare s plaćama vladinih zaposlenika dok je mlađi Bolsonaro bio regionalni zastupnik u Rio de Janeiru i prije nego što mu je otac postao predsjednikom u siječnju 2019.

Prema navodima časopisa, Queiroz je položio sredstva u banku Michele Bolsonaro između 2011. i 2016.

Prva dama nije to komentirala.

Ubrzo nakon predsjednikove geste O Globo je objavio da odbija njegovu "agresiju ... prema novinaru koji je obavljao svoj posao na profesionalan način".

Takvo zastrašivanje "pokazuje da Jair Bolsonaro ne priznaje da je dužnost javnog službenika (...) biti odgovoran javnosti".