U Argentini dnevni rekord prvi put premašio 10.000 slučajeva Covida-19

Argentina je zabilježila rekordan dnevni porast od 10. 550 slučajeva Covida-19 u srijedu, reklo je ministarstvo zdravstva, čime se broj ukupnih slučajeva povećao na 370.188 dok se zemlja bori da obuzda epidemiju i polako nastoji otvoriti krizom pogođeno gospodarstvo.

Južnoamerička zemlja poznata po proizvodnji žitarica uvela je strogu karantenu u ožujku što je početno pomoglo usporiti širenje virusa, no sada ubrzano sustiže druge teško pogođene zemlje u regiji, uključujući susjedni Čile gdje je novi val epidemije usporio.

Latinska Amerika postala je žarište svjetske pandemije, s najvišim brojem oboljelih i umrlih, dok regionalno gospodarstvo naglo posustaje zbog čega će teško osiromašiti milijuni ljudi.

Izvješće objavljeno tijekom noći pokazuje da je još 276 ljudi umrlo od Covida-19 u 24-satnom razdoblju od podataka noć prije, što je ukupno 7839 smrtnih slučajeva u zemlji.

Vlada lijevog centra predsjednika Alberta Fernandeza produljila je karantenu u glavnome gradu Bueno Airesu i okolini do kraja kolovoza.
U tom je području broj zaraženih najveći.