U Sloveniji 31 nova zaraza na manjem broju testiranih

U Sloveniji je u zadnja 24 sata sa 769 testova potvrđena 31 zaraza koronavirusom, a nije bilo novog smrtnog slučaja, objavila je u nedjelju slovenska vlada na twitteru.

Broj novozaraženih je za šest manji nego prethodni dan, kad je sa znatno više testiranih (1328)  bilo utvrđeno 37 novih zaraza, a manji broj testiranja uobičajen je u danima vikenda.

Trenutno je u bolnicama 24 oboljelih od Covida-19, od čega  je njih dvoje na intenzivnom odjelu, objavilo je ministarstvo zdravstva.

Od početka epidemije u Sloveniji se koronavirusom zarazilo 2865 ljuudi, aktivnih slučajeva je trenutno 449, a do sada je s posljedicama Covida-19 umrlo ukupno 133 ljudi.

Slovenska vlada objavila je da je zbog smanjenja rasta zaraza u Srbiji tu državu sa "crvene" epidemiološke liste uvrstila na "žuti" popis zemalja umjerenog epidemiološkog rizika, što znači da slovenski državljani i oni sa stalnim prebivalištem u Sloveniji mogu iz Srbije ući u Sloveniju bez obvezujuće karantene.

Hrvatska pak, javljaju slovenski mediji, i prema novoj odluci vlade ostaje na "crvenoj" listi zbog rasta broja novooboljelih zadnjih tjedana. No, slovenski  državljani i oni s prebivalištem u Sloveniji ne podliježu karanteni nakon povratka kući ako u Hrvatskoj imaju nekretninu i ako u Hrvatskoj provedu manje od 48 sati, a brojni su izuzeci od karantene za hrvatske prekogranične radnike i za tranzit kroz Sloveniju.