12 novooboljelih u Brodsko-posavskoj županiji

U posljednja 24 sata na području Brodsko-posavske županije evidentirano je 12 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2. Broj zaraženih osoba prema prebivalištu (grad/općina): grad Slavonski Brod (5), općina Gornja Vrba (2) te po 1 osoba u gradu Nova Gradiška i općinama Cernik, Staro Petrovo Selo, Bukovlje i Vrpolje.

-
Epidemija koronavirusa - najnovije informacije  

Ukupan broj zaraženih osoba s prebivalištem na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako sada iznosi 393, dok je broj aktivnih slučajeva 141.

Hospitalizirano je 8 osoba, a pod mjerom samoizolacije nalazi se 657 osoba.

Od danas je u primjeni Odluka nacionalnog Stožera CZ o uvođenju nužnih epidemioloških mjera za područje Brodsko-posavske županije kojom je broj osoba na svadbenim svečanostima i sahranama ograničen na najviše 50 osoba, na privatnim svečanostima i proslavama na najviše 20 osoba, obavezno je nošenje maski na društvenim i javnim okupljanjima u zatvorenom prostoru, a sportska natjecanja mogu se održavati bez prisustva gledatelja. Također, organizatori društvenih okupljanja i vlasnici ugostiteljskih objekata odgovorni su za provođenje i pojačani nadzor pridržavanja epidemioloških mjera.