Župan Karlovačke županije podnio ostavku

Damir Jelić (HDZ) podnio je u ponedjeljak ostavku na mjesto karlovačkog župana obrazloživši je "zdravstvenim razlozima", a vodstvo županijom do kraja mandata prepustio je svojoj prvoj zamjenici Martini Furdek Hajdin.

Priopćenje donosimo u cijelosti:

"Poštovane građanke i građani Karlovačke županije,

s današnjim danom podnosim ostavku na mjesto župana zbog zdravstvenih razloga. Daleko najveći dio mandata je iza nas. Zahvaljujem se svima na suradnji i s radošću mogu ustvrditi da je Županija potpuno stabilna. Postoji određeni financijski kapacitet koji je sačuvan za razvijanje budućih europskih projekata. Nadam se da smo ispunili Vaša očekivanja kao poveznica nacionalne i lokalne razine.

Želim vam mir i dobro. S poštovanjem, Damir Jelić"

Pročelik Ureda župana Bernardo Pahor rekao je da Damir Jelić nije teško bolestan, samo osjeća izvjestan pad imuniteta i snage te ne bi mogao u takvoj situaciji nastaviti s daljnjim aktivnostima.

Jelić je početkom travnja ove godine dao ostavku na funkciju predsjednika Županijske organizacije HDZ-a Karlovačke županije i na sve stranačke funkcije, rekavši da će mandat župana odraditi do kraja, ali da se više neće natjecati ni za koju stranačku funkciju te ostaje običan član HDZ-a.