Predsjednik s predstavnicima Saveza udruga stanara na Pantovčaku

Predsjednik Republike Zoran Milanović susreo se s predstavnicima Saveza udruga stanara na Pantovčaku. Razgovarali su o položaju i statusu zaštićenih najmoprimaca. S obzirom na to da je tu većinom riječ o umirovljenicima, Milanović je istaknuo potrebu za međugeneracijskom solidarnosti i izrazio žaljenje što njegova vlada tada nije riješila taj problem.

- Ono što današnjeg dana stupa na snagu je potpuno novi režim eksponencijalnog rasta najamnina koje će uglavnom stari ljudi trebati plaćati - oko 10 tisuća je takvih slučajeva. I tu hrvatska država, pustimo vlasnike na stranu, bez obzira kad su stekli nekretninu, bilo je i onih koji su ju stekli 41. i 43., a znamo što je tada bilo, ali nisu svi takvi, da država naprosto krene rješavati taj problem, istaknuo je predsjednik Republike Zoran Milanović.

- Inzistiramo na tome da se proglasi moratorij nad plaćanjem najamnine jer te najamine nisu sukladne onome što je bilo u prijedlogu zakona - da će biti 0,20 puta povećanje znači 20%, istaknuo je predsjednik Udruge hrvatskog saveza Udruge stanara Tomislav Tomašević.