[VIDEO] Za ugodniji rad: Zastupnici dobili obnovljene fotelje

Sutra počinje 2. izvanredna sjednica Sabora, a zastupnicima bi rad trebao biti nešto ugodniji jer će ih dočekati obnovljene fotelje.

Kako je objavila Hina u srpnju, Sabor je naručio obnovu 30 od ukupno dvjestotinjak fotelja iz svoje sabornice zbog njihove dotrajalosti.
VIDEO: Patrik Macek/PIXSELL

Fotelje u sabornici identičnog su izgleda, nabavljene su prije četvrt stoljeća, 1995. kad se Sabor renovirao, i od tada nisu obnavljane.

- Iako su svi stolci objektivno u vrlo lošem stanju te zahtijevaju potpunu zamjenu, iste se u ovom slučaju popravljaju ovisno o raspoloživim sredstvima i prema prioritetima, kažu iz Sabora.

Poziv za dostavu ponuda za potpunu rekonstrukciju 30 fotelja objavljen je na saborskim mrežnim stranicama i na portalu središnje državne nabave. Na poziv su se javile dvije tvrtke i odabrana je povoljnija ponuda tvrtke Škrinjica d.o.o. u iznosu od 172.000 kuna te je utvrđeno što mora napraviti.

- Predmet nabave obuhvaća: odvoz postojeće fotelje, izmjenu svih metalnih dijelova i vijaka, skidanje postojećeg tapecirunga, jastuka, PU pjene, spužve, brušenje i lakiranje drvenog postolja te ponovno sastavljanje s izmijenjenim dijelovima, novom spužvom, PU pjenom i tapeciranje u prirodnu kožu, navode iz Sabora.