U Zadru 11 novih slučajeva zaraze koronavirusom

Na području Zadarske županije 11 je novih slučajeva zaraze koronavirusom, priopćio je županijski Stožer Civilne zaštite. Riječ je o kontaktima s dosad oboljelim osoba.

Novoboljele osobe su sa područja Grada Zadra (4), Grada Benkovca (1) te općina Sali (2), Bibinje (1), Sv.Filip i Jakov (1), Posedarje (1) i Galovac (1). Svi uzorci testirani jučer u Domu za stare i nemoćne osobe Zadar su negativni, a danas se nastavlja testiranje dijela štićenika i djelatnika. 

- Koronavirus - nove informacije

U Općoj bolnici u Zadru ukupno je hospitalizirano 18 bolesnika oboljelih od COVID-19, 15 bolesnika je na COVID 1 odjelu, te 3 bolesnika u COVID JIL-u , od kojih jedan na respiratoru. Donesena je odluka da se od ponedjeljka, 7. rujna 2020. ponovno aktivira izdvojena "COVID-19 ambulanta“ u djelatnosti opće obiteljske medicine.

Tijekom jučerašnjeg dana ukupno je testirano 195 uzoraka, aktivni nadzor provodi se nad 802 osobe, a istekao je za 6375 stanovnika. Od početka epidemije na području županije oboljelo je 490 osoba, ozdravilo ih je 314, preminule su 4 osobe, a u ovome trenutku na koronavirus pozitivne su 172 osobe, dodaje u priopćenju Stožer.