Priveden još jedan osumnjičeni za nasilničko ponašanje u Vukovaru

U jednomjesečnom istražnom zatvoru završio je i drugi osumnjičenik za napad na skupinu srpskih mladića 26. kolovoza u Vukovaru, a riječ je o 27-godišnjaku kojega je policija prijavila za nasilničko ponašanje.

Vukovarsko-srijemska policija izvijestila je da je dovršila kriminalističko istraživanje nad još jednim počiniteljem nasilničkog ponašanja prema četvorici mladića 26. kolovoza u ulici Vile Velebite u Vukovaru.

Uz kaznenu prijavu za nasilničko ponašanje 27-godišnjak je jučer doveden na vukovarski Županijski sud u Vukovaru gdje mu je određen jednomjesečni istražni zatvor te je predan u zatvor u Osijeku.

Zbog istog kaznenog djela nasilničkog ponašanja prema četvorici mladića ranije je priveden i 18-godišnjak kojemu je također određen jednomjesečni istražni zatvor.

Slučaj napada na četvoricu mladića u Vukovaru izazvao je reakcije u javnosti nekoliko političkih stranaka i dužnosnika, a SDSS ga je okarakterizirao kao međuetnički sukob i kao takvog osudio te najavio inicijativu za pooštravanje sankcija za kršenje javnog reda i mira.