Osječko-baranjska županija spremna za početak nove školske godine

U ponedjeljak 7. rujna počinje nastava. Na području Osječko-baranjske županije je 20.000 učenika osnovnih i 10.000 učenika srednjih škola. Za učenike od 5. do 8. razreda te nastavnike i pomoćnike u nastavi Županija će osigurati maske.

Sandra Filipović, pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje Osječko-baranjske županije ističe kako je Osječko-baranjska županija poduzela sve što je mogla do ovog trenutka da škola počne 7. rujna.

- Bili smo u bliskom kontaktu sa svim našim školama. Imamo podatke koje škole će ići po kojem modelu sukladno s preporukama i mjerama Ministarstva obrazovanja i HZJZ-a. Epidemiološka situacija je relativno stabilna. Po B modelu ići će nekoliko srednjih škola. 78 posto srednjih škola ići će po A modelu, a ostatak će ići po B modelu. 90 posto osnovnih škola će ići po A modelu. Manji broj škola, njih 10 posto će ići po B modelu, rekla je Filipović.

Osigurana su sredstva za maske kroz sredstva decentralizacije i određene uštede jer se jedno vrijeme nastava odvijala online.

- Osigurali smo platnene maske. Dvije po učeniku i dvije po zaposleniku škole. Isto tako su osigurana sredstva za dezinfekciju. Nema razloga da sa nekakvom bojazni krećemo u školsku godinu. Ne treba stvarati psihozu, niti treba djecu opterećivati. Djeca će pohađati školu najnormalnije 7. rujna, rekla je Filipović.