U Crikvenici se nadaju dobroj posezoni

Na crikveničkom području trenutačno se odmara oko 7 tisuća gostiju, otvoreno je 15 hotela, rade kampovi i svi privatni iznajmljivači. Najbrojniji su domaći gosti, a slijede ih Nijemci. U proteklih tjedan dana na koronavirus testirano je 220 osoba od kojih su samo dvije bile pozitivne. 

Andrea i Filip iz Njemačke već godinama na odmor dolaze u Crikvenicu. Unatoč koronavirusu, došli su i ovoga ljeta.

- Njemačka je puno veća zemlja i ima puno više ljudi. Ovdje je manje ljudi i za nas je to puno bolje, govori Andrea.

- Pitali smo prijatelje i oni su nam rekli da je sve u redu i da nema problema na granici i sada smo relaxed, govori Filip.

Nijemaca je ove godine čak više nego lani, ali su naši gosti ipak brojniji.

- Domaći gost jako voli Crikvenicu i ove godine su nam Hrvati na prvom mjestu. Inače su nam na drugom mjestu a ove su godine prvi. Iza njih slijede Nijemci, a najviše su nas, osim njih, posjećivali Slovenci, Česi i Poljaci", kaže direktorica Turističke zajednice grada Crikvenice Marijana Biondić.

U kolovozu je ostvareno 70 posto noćenja u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

- Naše službe, naš stožer, svakodnevno obilazi sve ugostiteljske objekte, sve trgovačke centre, hotele i zapravo vodimo iznimno puno računa o tome da se poštuje sve ono što je propisao nacionalni stožer, zamjenica gradonačelnika Crikvenice Ivona Matošić Gašparović.

U posljednjih tjedan dana, koliko se u Crikvenici provodi testiranje na koronavirus, od 220 testiranih uglavnom su stranci.

- Nalazi stižu puno prije. Od dana testiranja, sutradan je nalaz gotov. Po ovim dosadašnjim nalazima koji su pristigli, imamo samo dva Covid pozitivna, ističe Dušanka Dragić Bradić, epidemiologinja iz NZJZ Rijeka.

U Crikvenici se nadaju dobroj posezoni, a lokalni centar za testiranje na koronavirus radit će i tijekom jesenskih i zimskih mjeseci.