U Srbiji još dvije žrtve korone, 95 novozaraženih

U Srbiji je u posljednja 24 sata zabilježeno 95 novih slučajeva zaraze korona virusom, a dvije osobe su preminule, objavilo je u četvrtak srbijansko Ministarstvo zdravstva.

- COVID-19 usmrtio 863.679 osoba, zaraženih više od 26 milijuna

U četvrtak je na bolničkom liječenju 545 pacijenata, od kojih 41 na respiratoru. Od 6. ožujka, kada je potvrđen prvi slučaj koronavirusa u Srbiji, evidentirano je ukupno 31.676 inficiranih, od kojih je 718 preminulo, a postotak smrtnosti je 2,27.

Do 3. rujna testirano je ukupno 955.730 osoba, od toga 8.432 u posljednja 24 sata.

Ministar zdravstva Zlatibor Lončar izjavio je u četvrtak da je u Srbiji trenutno 106 zdravstvenih djelatnika zaraženo, od kojih je pet na bolničkom liječenju.

- Među zaraženima je 108 korisnika domova za stare te 46 djelatnika u tim socijalnim ustanovama, rekao je Lončar.

Član Kriznog stožera, epidemiolog Predrag Kon, drži da je "epidemiološka situacija u Srbiji još nesigurna" jer virus i dalje cirkulira, a osjetljivost populacije i dalje je velika.

- Situacija jest povoljnija nego što je bila, ali je malo vjerojatno da ćemo se spustiti na nulu, rekao je Kon za TV Pink.

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić, inače liječnik, tvrdi da je epidemija korona virusa "pod kontrolom" i najavio da će biti produljeno radno vrijeme ugostiteljskih objekata.

- Ove mjere su oročene na 40 dana, ali tjedno ćemo pratiti stanje i prilagođavati ih situaciji ako bude potrebe, rekao je Radojičić, ocijenivši da je javni prijevoz i dalje "točka visokog rizika od zaraze".