U bejrutskoj luci pronađeno još amonijevog nitrata

Libanonska vojska objavila je da je pronašla još 4 tone eksplozivnog amonijevog nitrata u blizini ulaza u bejrutsku luku gdje se prošli mjesec dogodila ogromna eksplozija, objavila je državna novinska agencija NNA. 

Agencija prenosi priopćenje vojske u kojem stoji da su vojni inženjeri na zahtjev odjela lučke carine pregledali četiri kontejnera u blizini ulaza broj 9. 
Otkriveno je da sadrže 4 tone i 350 kila amonijevog nitrata, stoji u priopćenju. 

Bejrut je 4. kolovoza pogodila masovna eksplozija tog spoja koji se koristi kao umjetno gnojivo i kao eksploziv i koji je bez poštivanja sigurnosnih propisa bio smješten u lučkom skladištu. U eksploziji je ubijeno 190 ljudi, najmanje 6000 ih je ozlijeđeno te je uništen velik dio libanonske prijestolnice. 

Agencija Reuters prenosi kako su libanonske službe spašavanja koje pregledavaju ruševine pod njima naišle na znakove života. 

- Ovi znakovi disanja i pulsa, kao i senzor koji je registrirao temperaturu, pokazuju da postoji mogućnost života pod ruševinama, rekao je spasitelj Eddy Bitar. 

On je to rekao nakon što je državna agencija objavila da je tim sa psima detektirao kretnje ispod urušene zgrade u bejrutskoj četvrti Gemmayze, jednoj od najpogođenijih eksplozijom, piše Reuters.