Međimurska županija - jedna novozaražena osoba

U Međimursko županiji u protekla 24 sata zabilježena je jedna nova osoba pozitivna na SARS CoV 2 virus, a nastava u svim školama počet će u ponedjeljak, 7. rujna, osim u Srednjoj školi Prelog gdje će nastava početi 14. rujna, izvijestio je Županijski stožer civilne zaštite.

Uz jedan pozitivan nalaz, u Međimurju su u protekla 24 sata uzeta 74 uzorka, od kojih je osam uzoraka negativno, a 66 ih je još u obradi.

Do sada je ukupno uzeto 4115 uzorka, a trenutačno je aktivnih 25 slučajeva. Riječ je o jednoj osobi iz inozemstva na privremenom radu u Hrvatskoj s prebivalištem u Međimurskoj županiji, tri osobe s nepoznatom epidemiološkom anamnezom, sedam osoba koje su se vratile s hodočašća, četiri osobe koje su kontakti potvrđenih slučajeva, četiri osobe koje imaju prebivalište u Međimurskoj županiji, ali su se zarazile u drugim županijama, dvije osobe koje su se vratile s ljetovanja te četiri osobe koje su radnici u inozemstvu. U samoizolaciji je 248 osoba - oboljelih i njihovih kontakata.

Stožer civilne zaštite Međimurske županije također je izvijestio kako će sve osnovne i srednje škole u Međimurskoj županiji organizirati nastavu po modelu "A", odnosno u školi, s početkom 7. rujna, osim Srednje škole Prelog. Budući da je nekoliko nastavnika u samoizolaciji, nastava u Srednjoj školi Prelog počet će 14. rujna.