U Karlovcu pet novozaraženih

U Karlovačkoj je županiji pet novih slučajeva kovidne infekcije, tri muškarca i dvije žene iz Slunja, Karlovca i Plaškog, ali oni nisu s dva odjela karlovačke bolnice gdje se jučer i prekjučer pojavila ta infekcija, saznaje Hina u Stožeru civilne zaštite Karlovačke županije.

-
Ni jedan od novih slučajeva zaraze nije medicinske struke, odnosno zaraza se, kako se strahovalo, nije proširila među zaposlenicima bolnice od tri ranije zaražene medicinske sestre, niti na njihove onkološke, hematološke i nefrološke pacijente, koji su zbog pojave zaraze preseljeni u karantenu na Infektivni odjel - rekla je Hini obnašateljica dužnosti ravnatelja Zdenka Mažuran.

-
Negativni su nalazi svih 16 testiranih pacijenata i 23 zaposlenika bolnice koji su bili u kontaktu s tri zaražene medicinske sestre i za sada smatramo da je situacija zadovoljavajuća - istaknula je.

Ukupno je do sada u Karlovačkoj županiji oboljela 181 osoba, a trenutačno je u karlovačkoj bolnici samo jedna hospitalizirana osoba s dijagnozom Covid-19, priopćeno je.

U samoizolaciji je 86 osoba. Inspekcijski nadzori obavljeni su jučer u jednom ugostiteljskom objeku, četiri trgovačke radnje i četiri uslužne djelatnosti u Ozlju, te nije utvrđeno nepoštivanje epidemioloških mjera, kao ni u Karlovcu gdje je obavljen nadzor u dva ugostiteljska objekta i pet prodavaonica.