Varaždinska županija: Devet novih slučajeva zaraze koronavirusom

U posljednja 24 sata u Varaždinskoj županiji zabilježeno je devet novih slučajeva zaraze koronavirusom, izvijestio je Županijski stožer civilne zaštite.

U dva slučaja riječ je o bliskim kontaktima, o djeci koja su asimptomatska, a u tri slučaja o bliskim kontaktima prethodno zaraženih osoba srednje do starije životne dobi. Još dva asimptomatska slučaja detektirana su kod radnika koji rade za inozemnu tvrtku, a testirani su zbog pojave koronavirusa unutar tvrtke. Sve novo detektirane COVID-19 pozitivne osobe za sada se liječe kod kuće, navodi se u priopćenju Stožera.

Od početka epidemije u Varaždinskoj županiji zabilježena su 163 slučaja zaraze i dodatnih 15 slučajeva koji se pripisuju zbog prijavljenoga mjesta prebivališta.

Trenutačno je 66 aktivnih slučajeva, s obzirom da su se u protekla 24 sata oporavile tri osobe. Na bolničkom liječenju nalazi se ukupno devet osoba, jedna osoba u Klinici za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević" u Zagrebu, a osam u varaždinskoj Općoj bolnici, dok se 57 osoba liječi izolirano kod kuće i pod aktivnim su zdravstvenim nadzorom infektologa.

U mjeri samoizolacije trenutačno je 280 osoba.