Znatan porast novozaraženih u BiH

Broj novozaraženih koronavirusom u Bosni i Hercegovini ponovno je znatnije porastao i iznosi 336, najviše pozitivnih, 98, dolazi s područja dviju županija u Hercegovini.

Prema podacima entitetskih zdravstvenih ustanova u posljednja 24 sata u Federaciji BiH je bilo 263 pozitivnih na testiranju na virus SARS-CoV-2, dok su u Republici Srpskoj 73 slučaja.

Od početka epidemije koronavirusom u BiH je zaraženo 21140 osoba, a s današnjim danom preminulo je njih 640. Dan prije u BiH je bilo 286 zaraženih koronavirusom. U posljednja 24 sata četiri su osobe preminule u Federaciji BiH, od kojih je dvoje s odjela Covid bolnice pri Sveučilišnoj kliničkoj bolnici u Mostaru.

U Hercegovačko-neretvanskoj županiji sa sjedištem u Mostaru u posljednja 24 sata zabilježeno je 76 novozaraženih, dok su u Županiji zapadnohercegovačkoj sa sjedištem u Širokom Brijegu još 22 takva slučaja.
Nakon provedenog testiranja najveći broj zaraženih je iz Mostara 43, a slijedi Čitluk s 12 slučajeva.

Na bolničkom liječenju u toj županiji trenutačno su 38 bolesnika, od kojih je jedan na potpori kisikom, dok ih je pet na respiratoru.