Obiteljski liječnici: Mi čuvamo vrata epidemije

Na sustavno urušavanje zdravstvenog sustava i uništavanje struke upozorili su u Zadru liječnici primarne zdravstvene zaštite. Simpozij neće održati pa su putem medija upozorili na, među ostalim, sve veći odljev medicinskog osoblja i nepoštovanje Zakona o zdravstvenoj zaštiti.

Pozvali su ministra zdravstva da posveti više pozornosti liječnicima koji su na prvoj crti obrane zdravstvenog sustava. 

U Hrvatskoj 311 novozaraženih, preminule dvije osobe
• Najnovije informacije pratite na www.hrt.hr/koronavirus!

- Željela bih upozoriti hrvatsku javnost da su liječnici primarne zdravstvene zaštite odradili besprijekorno i profesionalno svoj posao. Sačuvali smo, trijažirali smo pacijente. U svakom trenutku primarna zdravstvena zaštita nije pokleknula, poručila je predsjednica sekcije obiteljskih liječnika "HUUGO" Sanja Klaić.

- Mi smo baza zdravstva. U mirnodopskim uvjetima odradimo 80 posto, a sad i preko 90 posto, jer čuvamo vrata bolnice, vrata epidemije. Da bi nas isti ravnatelji i lokalni stožeri stavili subotom i nedjeljom dežurati u COVID ambulantama. Da bismo mi u ponedjeljak bili sa svojim pacijentima. Nešto je trulo u ovoj državi. Netko u tim ekspertnim skupinama ne radi svoj posao, smatra predsjednica Hrvatskog društva za primarnu zdravstvenu zaštitu Marija Divić.