Policija uhitila muškarca zbog napada nožem u Birminghamu

Britanska policija rekla je da je uhitila muškarca osumnjičenog za ubojstvo nakon niza napada nožem u Birgminghamu, počinjenih u nedjelju u ranim jutarnjim satima u kojima je jedna osoba smrtno stradala, a sedam je ranjeno.

Osumnjičeni 27-godišnji muškarac uhićen je u četvrti Selly Oak u 4 sata ujutro, rekla je policija West Midlandsa. Detektivi su rekli da su napadi nožem počinjeni na četirima lokacijama povezani, ali se čini da nisu povezani s bandama niti s terorizmom.

- Policija je jučer i danas pokušavala pronaći čovjeka kojega smatramo odgovornim za ova užasna zlodjela" rekao je policijski zapovjednik Steve Graham.

- Očito je ovo presudni razvoj događaja, ali naša se istraga nastavlja. Još uvijek moramo razgovarati sa svakim svjedokom koji je vidio što se dogodilo a još s nama nije razgovarao ili sa svakim tko ima videosnimke ili fotografije napada, rekao je.

Dvadesetrogodišnji  mladić umro je nakon što je izboden, a mladić i žena u dobi 19 i 32 godine u kritičnom su stanju nakon napada.  Petero ostalih nisu teško ozlijeđeni.

Policija je pozvala građane da ostanu mirni, ali budni.